Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

Möt våra medarbetare

Christopher van Leuwen föreskrivande led Sydväst

Christopher van Leuwen föreskrivande led Sydväst

Möt en av våra medarbetare - Poffe /Christopher Van Leeuwen - Regionsäljare

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Min dag börjar Kl.8:00 hemma eller kontoret. Men det blir mestadels teamsmöte. Tanken är att jag ska vara ute hos konsult när det är möjligt.

Anställningsår? 2021

Tidigare arbetsliv?
Installatör som entreprenadelektriker på Elektroteam för att sen gå vidare till Solar och därefter som utesäljare på Storel.

Var bor Poffe?
Hemma som är i Onsala, Kungsbacka kommun och tycker inte om Onsalakorv. Bor med fru och två barn.

Nuvarande fritidsintresse?
Påtvingad hobby att renovera huset vilket vi gjort i 8 år. Är rädd att det är ett livslångt projekt. Mat och dryck är också ett intresse där det är mycket grill. Efter att jag hade Corona har det dock svalnat lite för efter 8 månader har varken lukt eller smak kommit riktigt tillbaka. Jakt är ett kommande intresse och tog jägarexamen 2016. Stort intresse för musik och då framförallt hårdrock. Var tidigare sångare i ett band.

Har du någon gammal hobby? Fiske är ett gammalt intresse och MTB. Kanske det kommer tillbaka i mitt liv en vacker dag.

Senaste bok? Säger pass på den mest mobiltelefon som används.

Favoritresemål? New York.

Drömresemål? Como sjön i Italien och hyra en båt för att åka runt. Målet är att se den vackra naturen och ett fiskespö i handen.

Vill du berätta en hemlighet?
Har faktiskt inga hemligheter utan är en väldigt öppen person.

Vad är din största utmaning på Nokalux? Min största utmaning blir att skapa nya relationer inom föreskrivande led. Så vill du som konsult ha en ny vän ring mig 😊

Har du något mer att tillägga? Spännande att vara i gång med nytt jobb.

Tack till Poffe för intervjun
Anton Karlsson - Innesäljare

Anton Karlsson - Innesäljare

Möt en av våra medarbetare Anton Karlsson - Innesäljare

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Kommer till kontoret 7:00 tilldelas projekt och sen skriver jag order, offert och projekterar. Det blir en massa "tjat" med Jocke och Adam i starten av dagen.

Anställningsår? 2021

Tidigare arbetsliv?
Installatör på Elajo 2011 då jag tog studenten. Praktiserade där i två år under studietiden och blev sedan kvar. Haft tjänstledigt och gått på Belysningshögskolan 2017-2020. Tillbaka till Elajo och nu nya möjligheter.

Var bor Anton?
100 meter utanför Gnosjö på en gård. Vi har två hästar, hönor, ankor, hund, katt och kaniner. Min dröm är att ha alpackor. Tanken och drömmen är att ha en gård liknande 4H. Mina svärföräldrar kallar mig Mandel Anton 😉

Har du någon gammal hobby?
Det är golf men tanken är att återuppta den.

Nuvarande fritidsintresse?
Hästarna är min livsstil, vi både rider och kör hästarna. Alla djuren är så klart ett intresse och snickra, vilket blir en hel del hemma hos kompisar. Det är kul att snickra hos kompisar när det inte är ens egna pengar som försvinner. Även Anton har tagit jaktexamen 2020.

Senaste bok?
Läser inte böcker men tänker ta upp även det.

Drömresemål?
Yellowstone en nationalpark i klippiga bergen i Idaho i USA.

Vill du berätta en hemlighet?
En gång i världen ägde jag en One Piece men använde den aldrig offentligt.


Tack Anton för intervjun.
Joacim Hallberg innesäljare i sydväst

Joacim Hallberg innesäljare i sydväst

Möt en av våra medarbetare - Joacim Hallberg innesäljare i sydväst

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ofta börjar dagen med att gå igenom mejlen och en avstämning med vad som är mest brådskande.

Vi har som oftast ett flöde med projekt så vi väger varje dag vad som är mest prioriterat för tillfället och jobbar utifrån det. Vi är då jag och Adam Hagström. Jag jobbar för distrikt sydväst men det är allra mest med Adam då vi jobbar tillsammans i Gislaved. Jag projekterar, gör offerter och lägger in order men ingen dag är den andra lik.

Anställningsår? Dec-17

Tidigare arbetsliv?
Jobbade på Trelleborg i Forsheda som maskinoperatör, men där jag var i endast 3 månader. Därefter hamnade jag på Solar i Värnamo och där satt jag som innesäljare i nästan 7 år och varav de 3-4 sista åren var med inriktning på belysning.

Hur hamnade du på Nokalux?
Jag har känt Adam sedan tiden på Solar där vi var kollegor och vi trivdes bra tillsammans. Jag hörde mig då för då Nokalux var en bekant leverantör för mig. Det ena gav det andra som det så ofta blir.

Var bor Joacim?
Bor i Värnamo och har bott där i ca 6 år. Är född i Forsheda som är en liten ort i Småland, inte långt från Värnamo där jag bor nu.

Har du någon gammal hobby?
När jag var yngre tyckte jag om att spela fotboll men det är många år sedan jag slutade. Det är väl 20 år sedan eller nej förresten hur gammal är jag? Det är ca 15 år sedan :-)

Nuvarande fritidsintresse?
Det största fritidsintresse som varit med mig under en längre tid är styrketräning och fitness. Det innebär även att kost och hälsa överlag är viktigt. I perioder äter jag ingen skräpmat utan mycket kyckling, ris, tonfisk och ägg. Det är svårt att säga i dag vad som egentligen är nyttigt men under vissa perioder har jag har varit mer eller mindre pedantisk med min kost och levt efter det. Grönsaker däremot har jag hört att det inte är nyttigt :-)


Fotboll eller hockey? Ishockey är en mycket bättre publiksport och är betydligt mer actionfyllt och underhållande. Har dock aldrig spelat hockey själv.

Favoritlag? HV71 Camilla som intervjuar säger att det inte är okej då hon håller på Frölunda. Som Joacim sa så är det en publiksport men jag har väldigt svårt att se HV71 slå Frölunda. Så det är ju tur att det inte händer så ofta.

Favoritförfattare? Läser väldigt mycket, men inte alltid böcker utan även mycket artiklar på nätet. Jag är ingen bloggföljare direkt, utan snarare söker jag information i olika former på daglig basis. Friedrich Nietzsche som skrev filosofiskt om bl.a. religion är nog min favoritförfattare. Han skrev mycket om samhällsfilosofi och samhällskritik, och delar av det han skrev kan uppfattas som ganska kränkande, men det är väldigt tänkvärda teser.

Favoritresemål? New York helt solklart! Har bara varit där en gång men det kommer att bli fler gånger. Älskar pulsen och det känns som ett stort urverk som aldrig slutar gå. Det är en enormt stor stad men ändå när jag stod på Rockefeller center kände jag att staden var överskådlig och greppbar. Kände med en gång jag kom hem att jag måste tillbaka. L A är väl det som lockar mig som nummer två så håller mig i USA. Gillar så klart solsemester men tröttnar fort så väljer hellre andra resmål.

Vad gör du på din fritid? Träningen har varit från och till. Jag är väldigt kunskapssökande så det tar mycket tid och har resulterat i lite i t.ex. programmering och även fotografering. Sen är det så klart kompisar. Har alltid haft lust att lära mig något instrument då jag är väldigt musikintresserad men det har aldrig blivit så. Har alltid musik i lurarna.

Vill du berätta en hemlighet? Oj, det finns mycket jag skulle kunna berätta. När jag var liten var jag alltid avundsjuk på alla som kan vissla så jag tränade och tränade. Sedan vid 20-års ålder lärde jag mig äntligen att vissla men det var ju liksom ingen i omgivningen som blev imponerad över det för alla kan ju vissla.

Vad är din största utmaning på Nokalux? Det är nog att försöka leverera enligt de krav man har till sig själv i förhållande till nivå på beräkningar och kunskap. Försöker alltid att hålla en viss standard och där är jag hård mot mig själv. Ibland är det svårt när det är mycket tidspress. Vill så klart att kunden får det som förväntas.

Har du något mer att tillägga? Nej, har faktiskt inte det för det kom fram så mycket under intervjun.

Tack till Joacim för intervjun
Anders Stenmark - Säljare distrikt mellan

Anders Stenmark - Säljare distrikt mellan

Möt en av våra medarbetare - Anders Stenmark säljare i mellan Sverige

Hur ser en vanlig arbetsdag se ut för dig? Har vi vanliga arbetsdagar på Nokalux? Har hemmakontor så slår igång datorn och börjar dagen med att läsa och besvara mejl.
En vanlig dag inkluderar ljusberäkningar, offerter, telefonsamtal och kundbesök.

Anställningsår? Maj -17

Tidigare arbetsliv?Assemblin var min arbetsplats i 19 år. Där har jag arbetat som servicemontör, projektledare, grossäljare, inköpare och Fleet manager.

Vad gör du på din fritid? Min fritid ägnar jag åt vänner, träning och sedan förra året spelar jag så mycket golf jag orkar.

Vad har du för handicap i golf? Assemblin var min arbetsplats i 19 år. Där har jag arbetat som servicemontör, projektledare, grossäljare, inköpare och Fleet manager.

Hur hamnade du på Nokalux? Jag sökte en vakant tjänst och på den vägen är det.

Var bor Anders? Bor i en villa i Karlstad.

Har du alltid bott i Karlstad? Ja, har alltid bott i Karlstad.

Vad ligger på ditt nattduksbord? En mobiltelefon för att den ska väcka mig.

Fotboll eller hockey? Ishockey såklart. Favoritlag? Färjestad förstår du väl.

Favoritresemål? Strömstad måste jag faktiskt säga. Innan barnen så hade vi husvagnen där på säsongsplats.

Men oj, dit ska vi på julbord med Nokalux i år? Ja, det ser jag fram emot.

Vad gör du på din fritid? Familj, hus och husvagn. Det blir mycket tid i simhallen då båda barnen tränar simning. Jag har även blivit tävlingsfunktionär.

Gammalt fritidsintresse? Skulle gärna hinna fiska mer som är ett gammalt intresse. När vi flyttade till huset blev sambon Lisa lite förbannad när hon insåg att jag hade 11 fiskespön.

Vill du berätta en hemlighet? Jag har spelat gitarr i ett hårdrocksband. Finns på Spotify, The Band Convinced.

Läser du mycket böcker? Ja, men bara på semestern.

Typ av böcker? Krim

Vad är din största utmaning på Nokalux? Det är en utmaning i sig med ny arbetsgivare efter 19 år.

Har du något mer att tillägga? När jag blir intervjuad är det fredag så säger trevlig helg :-)

Erik Korslund - VD Norge

Erik Korslund - VD Norge

Möt en av våra medarbetare - Erik Korslund VD Norge

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Nu är vi i en implementeringsfas. Det första jag gör är att se på tal och omsättning. Bokar kundmöten och det blir mycket besök ute hos kund framförallt nu i uppstarten. Ser över avtal och får rutiner på plats för att kunna komma vidare och öka i Norge.

Anställningsår? September 2019.

Tidigare arbetsliv? Har jobbat mig igenom alla leden installatör, grossist och leverantör. Är ingenjör i botten.

Hur hamnade du på Nokalux? Genom samtal med Nokalux ledde det till att jag ska arbeta upp ett AS i Nokalux. Nokalux är sedan min tid på Solar en bekant leverantör där jag jobbade 2003.

Var bor Erik? Asker som ligger ca 2 mil utanför Oslo.

Har du alltid bott i Asker? Ja, det har jag alltid gjort född och uppväxt där. Trots det är jag en Globetrotter.

Globetrotter Enligt en app jag installerat som heter Beem har jag besökt 8% av Världen och 33% av Europa.

Är det mesta jobbrelaterat? Ja mestadels är via arbete.

Fotboll eller hockey? Hockey där Norge har ett lokalt lag som blev NM-vinnare förra året. Men det innebär fortfarande en lång väg till Svensk hockey.

Norsk favoritstad? Tönsberg.

Favoritland? Spanien.

Vad gör du på din fritid? Seglar och ut på tur aldrig sur men seglingen är det mest väsentliga.

Gammalt fritidsintresse? Handboll spelade jag tills jag vara 20 år och nu är jag 50-år tydligen enligt sista undersökningen.

Öl eller vin? Vin och det ska vara mousserande. Kanske fel svar från en man, skulle jag ha svarat öl? :-)

Använder du lusekofta och knäbyxa med tofsar som alla Norrmän? Nej, finns inte i min garderob.

Favorit författare? Läser inte böcker.

Vad har du nattduksbordet? En iPad .

Hur ser du på framtiden med Nokalux AS? Det blir spännande att se Nokalux AS växa och väldigt intressant att sälja kvalitetsprodukter där vi har möjlighet att anpassa efter projekt och efterfrågan. Det är även väldigt trevligt att ha så kort väg till huvudkontor med lager och produktionen. Jag har endast 10 mil till fabriken i Töcksfors vilket är kortare avstånd än det är till Svenska centrallagren. Sanningen är den att inte heller någon leverantör i Norge har produktionen närmare Oslo.

Har du något mer att tillägga? Ha en trevlig helg och önskar Camilla som intervjuar (på norska med svensk text) en trevlig resa till Grekland.

Tack Erik för intervjun.
Fredrik Essing - Lageransvarig på packavdelningen, Nokalux

Fredrik Essing - Lageransvarig på packavdelningen, Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Fredrik Essing jobbar som Lageransvarig på packavdelningen hos Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Det börjar med fakturering på morgonen. Vi går igenom dagen för att se vad som ska packas och levereras. Det ska även bokas transport hos DHL och Schenker. Vi använder alltid Schenker inom Sverige men vid utlandstransport så är det DHL.

Anställningsår? November 2010.

Hur hamnade du på Nokalux? Var utan jobb och min bror jobbar på Nokalux så han rekommenderade mig och på den vägen är det.

Var bor Fredrik? Töcksfors så nära och bra till jobbet.

Har du alltid bott i Töcksfors? Nej, jag flyttade hit -06 från Koppom. 1978 flyttade jag från Nynäshamn och min Stockholms dialekt hänger delvis kvar.

Fotboll eller hockey? Hockey är nummer ett och givetvis Djurgården. När det gäller fotboll så är det även där Djurgården och är medlem i Djurgården.

Svensk favoritstad? Stockholm och är där en vecka per år hos moster som bor på Östermalm. Gillar att vara mitt inne i smeten i Stockholm som omväxling.

Vad gör du på din fritid? Promenerar och fiskar.

Fiskar alla i Töcksfors? Många gör det för här är väldigt fina fiskevatten. Bra att vi pratade om det för måste komma ihåg att köpa fiskekort.

Är du motorintresserad som alla andra i Töcksfors? Nej, inte det minsta. Jag har tummen mitt i handen när det gäller motorer. Gruvar mig bara jag ska byta däck.

Gammal hobby? Spelade innebandy i Koppom i många år och då var lilla Koppom uppe i division 3.

Öl eller vin? Mousserat vin (farligt gott) men det funkar även med vitt eller rött.

Önskeresa? Hawaii men kommer nog aldrig dit. Det är dyrt men ännu värre att jag är flygrädd.

Favorit författare? Tom Clancy som dessvärre gick bort -13 och sedan dess har jag faktiskt inte läst någon bok.

Vad har du på nattduksbordet? Laptop och mobiltelefon.

Har du något mer att tillägga? Ser fram emot semestern och önskar ännu mer order under hösten så när ni kunder läser detta är det dags att handla Nokalux produkter :-)

Tack Fredrik för intervjun.
Camilla Alexandersson KAM & Export, Nokalux

Camilla Alexandersson KAM & Export, Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Camilla Alexandersson KAM och Export, Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Mitt arbete är väldigt varierande vilket är positivt. Kan befinna mig i Stockholm eller Oslo likväl som jag kan sitta på kontoret i Göteborg.

Jag jobbar med implementering av nya produkter hos grossisterna, kampanjer, avtal, priser och en hel del annat. Har den senaste tiden även bearbetat den Norska marknaden där vi önskar att vara mer aktiva då vi har vår produktion ca 2 kilometer från Norska gränsen.

Anställningsår? Började i årsskiftet 09/10 men anställningsår är 2010.

Vad gör du på din fritid? Min fritid ägnar jag åt vänner, träning och sedan förra året spelar jag så mycket golf jag orkar.

Vad har du för handicap i golf? Det är högt…hmmm ok 29 hcp. Tog grönt kort 2001 men pga. andra intressen kom jag aldrig i gång utan starta på nytt förra året.

Har du någon gammal hobby? Det har jag definitivt. Mina vänner kallar mig all-in Camilla då jag har en förmåga att gå hundra procent in för den hobby som kommer i min väg. Det har varit hästar, bilkörning och löpning men aldrig schack :-)

Var bor Camilla? Bor i Änggården i Göteborg. Trivs fantastiskt bra då jag är granne med skogen och stan i en perfekt kombination.

Har du alltid bott i Göteborg? Nej, född i Åsa och har bott i Kungsbacka, Onsala och 9,5 år i Oslo men nu känner jag att det är Göteborg som är hemma.

Favoritresemål? Måste säga att jag älskar Sverige och framför allt västkusten. Född och uppväxt med närhet till havet och kan inte föreställa mig hur det är att vara utan det.

Önskeresa? Bora bora har alltid varit etta på listan. Har aldrig varit på Island och även det är ett land jag absolut vill besöka och bada i källor och rida Islandshäst (på rätt plats). Det knäppa är dock att varje gång jag tänker boka Island så lockar solen mer. Meteroa är även det en önskan och dit åker jag i september.

Favorit bok? Läser mycket om personlig utveckling och psykologi. Just nu ”Vart är du på väg och vill du dit?” som är skriven av Christer Olsson.

Tack Camilla för intervjun.

Johanna Blomqvist Projektör Nokalux

Johanna Blomqvist Projektör Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Johanna Blomqvist, Projektör på Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Fixar kaffe, annars blir det ingen ordning på dagen. Kollar mejl-skörden, går gemensamt igenom och fördelar projekten med de andra projektörerna. Sen börjar man projja fram till lunch och efter lunch projjar man vidare. Det blir ofta inofficiella möten och diskussioner kring hur vi på bästa sätt ska lösa de ställda kraven i de olika projekten.

Vad är din största utmaning på Nokalux?
Jag jobbade tidigare på en större koncern. Det har varit en utmaning att ställa om tankemönstret från ett större företag till ett mindre företag där det är enklare beslutvägar och går snabbare att förändra. Kanske inte en utmaning utan snarare en omställning.

Vad gör du på din fritid?
Löpning, min kollega Mia Tjäder och jag sprang Midnattsloppet förra året (jag var snabbast). Har även börjat dansa Salsa, en relativt ny hobby, är inne på min andra termin. Keramik är även det en ny hobby. Jag ville helt enkelt lära mig att dreja, det var kvar på min lista över ogjorda saker så det var bara att starta.

Har du någon gammal hobby?
Det är typiskt mig att prova allt möjligt. Jag har varit scout, ridit, simmat, spelat valthorn och piano, sjungit i kör, testat yoga och tecknat kroki.

Var bor Johanna?
I Malmö, så jag måste vara den sydligaste medarbetaren och med tanke på salsan även den smidigaste och glöm inte snabbaste. Camilla som intervjuar utmanar Johanna på Midnattsloppet i år :-)

Är du född skåning?
Nä, ja ä ifrå Schlätta…eller Tidaholm kanske man ska säga.

Favoritresemål?
Bästkusten närmare bestämt Sotenäs kanalen.

Önskeresa?
Tjeckien, Skottland och Frankrike. Frågar du om en vecka så kan det ha ändrats.

Favorit tv-program?
Skam och Lerins lärlingar.

Öl eller vin?
Öl, IPA är gott men beror på situation och sällskap.

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux?
Jag trivs på Nokalux. Vi har en familjär stämning, har väldigt kul och skrattar ofta på Skånekontoret.

Tack Johanna för intervjun.

Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Börjar kl.7:00 och sammanfattar gårdagens fakturering. Det är det som är den enda fasta arbetsuppgiften på dagen då övriga varierar.

Det är ett väldigt varierande arbete och jobbar främst med redovisning, bokslut, löner och ansvarar för att all bokföring, skatter osv är korrekt. Budgetarbete och personalfrågor ingår också. Sammanställa, rapportera och analysera tar också en stor del av tiden. Ibland när jag går hem funderar jag på vad jag egentligen gjort då det sällan blir enligt den planen man hade på morgonen.

Anställningsår? 1994
Då blir det guldklocka i år? Man får ett superpresentkort har vi kommit fram till inom bolaget, råkar ha insikt i den biten.

Vad är din största utmaning på Nokalux?
Det har hänt väldigt mycket. När jag startade var vi 7 anställda och vi omsatte 17 mkr första året nu omsätter vi det varje månad. Det var kämpigt de åren vi växte som mest och vi har arbetat mycket med att få upp lönsamheten de senaste åren. Det har varit en stor utmaning att vända röda siffror till svarta men nu har vi varit på rätt sida ganska många år.

Vad gör du på din fritid?
Har en hund av rasen Cockerspaniel en liten flicka. Tränar mycket och gillar frilufslivet som utgör en stor del av min fritid. Vi har alltid varit intresserad av frilufslivet hela familjen. Jag tillhör den lilla delen av kvinnor som har jaktlicens. Det var dock ett större intresse innan barnen kom då synen förändras en del. Jag uppskattar mest fågeljakt i dag och det med älg har passerat. Har nog blivit lite för harig för att skjuta stora djur. Det som ger mig mest inom jakten är kamratskapen vi är ett jaktlag med personer från olika delar i Sverige och har även med några från Norge.

Tränar helst?
Styrketräning och det vill jag utöva i grupp helst gå på olika pass. Gillar även löpträning. Har en egen liten Cross-fit anläggning hemma där även ett par väninnor kommer för att träna. Välkomnar även nya träningskamrater :-)

Favoritresemål?
Skulle vilja åka till Afrika igen. Har varit där men skulle vilja återvända och då till Tanzania för att se stora djur. Det blir antingen sol eller skidresor när vi har rest med familjen. Gillar äventyr.

Favoritstad i Sverige?
Göteborg men gillar även Stockholm.

Skog eller hav?
Det är hemskt att säga då jag bor i skogen men jag älskar havet. Det är nog det att jag har så nära tillgång till skogen men känner att något saknas då jag längtar till havet.

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux, kanske dum fråga med tanke på antal år på bolaget?
Jag trivs bra och det är trevliga arbetskollegor. Det är en fördel då man tillbringar mycket tid på jobbet.

Tack till Lena för intervjun
Ragnar jobbar med föreskrivande led

Ragnar jobbar med föreskrivande led

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Går ut med hunden 5:45 och går 40-45 minuter varje morgon. Det är min katalysator och ett bra sätt att rensa huvudet för att komma i gång med arbetsdagen.

Förutom kundbesök som är det roligaste med jobbet, består dagen av planering av kommande besök samt skapa en bild över hur konsultmarknaden fungerar inom belysning. Det blir många samtal till kunder med frågor kring deras behov.

Anställningsår?
2018 så är ny på Nokalux och kom senast från ABB och arbetade även där på föreskrivande led.

Vad har varit den största utmaningen på Nokalux?
Det måste vara Göteborgarna :-) Precis det jag är anställd för, att jobba mot föreskrivande led där Nokalux är en relativt okänd aktör. En utmaning är att skapa relationer med konsulterna då dessa ofta har väldigt begränsat med tid för oss leverantörer. Föreskrivande ledet är väldigt viktigt att bearbeta och Nokalux har väldigt mycket att bidra med där. Framförallt med den flexibilitet som finns i vår organisation.

Vad gör du på din fritid?
Om jag får, så fiskar jag och det beror inte på tillstånd från frun utan för hon blir besviken om hon inte får följa med. Om vi inte fiskar så reser vi en del och det blir lättare nu när barnen är utflugna. Träning är viktigt så det blir några pass i veckan på gymmet om man inte tar hunden på långpromenad.

Öl eller vin?
Svårt! Det är ju lika gott fast vid olika tillfällen.

Fisk eller kött?
Kött…hmmm

Sommar eller vinter?
Sommar alla dar i veckan!

Skog eller hav?
Båda har verkligen sin tjusning!

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux?
Trivs väldigt bra, för mig är det nytt att jobba i en mindre koncern, vilket är väldigt spännande. Det är roligt att sitta närmare de strategiska besluten, och med den organisationen vi har så går allt så mycket fortare. Det blir personligare på något sätt.

Peter arbetar som produktionschef

Peter arbetar som produktionschef


Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Börjar strax innan kl. 06:00 och ser vad det är för order som inkommit och bekräftar leveransdatum. Möte kl. 08:50 med förstemännen för att se över kapacitetsbehoven.

Önskan om snabba leveranstider, ofta omgående leverans från våra säljare och kunder, ställer höga krav på produktionen. Vi försöker tillgodose önskemålen så gott det går men det krävs att det finns materiell och ledig tid i produktionen, finns inte det får vi försöka pressa våra leverantörer och/ eller skapa kapacitet.

Jag ser över våra lagerförda produkter 2 ggr varje vecka, uppdaterar produktionsdata och balanserar kapaciteten med färdiglagernivån samt en hel del annat.

Vad har varit den största utmaningen på Nokalux?

Att vara en del i att skapa ett vinstdrivande företag vilket vi inte var 2010 när jag började på Nokalux. Vi hade för stort lager som även innehöll fel material, en omorganisation där några mycket duktiga medarbetare började jobba som förstemän med ett större ansvar har nog varit den viktigaste på den resan, ett byte av ERP system har också varit väldigt viktigt. Nokalux i Töcksfors har gjort en rejäl resa när det gäller struktur, ordning o reda, produktivitet osv. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, där vi har valt Lean som arbetssätt.

Vad gör du på din fritid?

Just nu promenerar jag med min hund i skogen. Ceasar som han heter är en Cocker spaniel. Förutom det så står jakt, fiske och friluftsliv högt på listan.

Vilken är favoritfisken att dra upp?

Hälleflundra. Varför? Den kan väga upp till 250 kg. Fick en i våras som vägde 70 kilo vilket är mitt personliga rekord. Det var på en fiskeresa i Lofoten som för övrigt är en fantastisk plats även för någon som inte gillar fiske. Kanske också ska få med mina 4 barnbarn som upptar en stor del av min fritid. Uppskattar verkligen skog och natur. Förra helgen gjorde jag egen löjrom från siklöja rökte sik, abborre och provade även att röka mört, inget fel på smaken men ohanterligt mycket ben, plockar gärna svamp på hösten.

Vad ska du bli när du blir stor?

Har inga ambitioner att bli ”större” trivs väldigt bra på Nokalux, ett mycket fint bolag med många trevliga och kompetenta medarbetare, blir nog kvar till pensionen om allt fungerar som tänkt.

Vad är största utmaningen i framtiden på Nokalux?

Vi måste lyckas i våra automatiseringsprojekt. Vi får en ny robotcell mellan jul och nyår som installeras i början av januari för att öka flexibiliteten och framtida kapacitet på plåtsidan. För att stärka upp monteringen när det gäller fåstyckstillverkning kommer vi att köpa in en lagerautomat, och för våra volymprodukter är en robotmonteringscell planerad ca nästa semester.

Fritt val av konsert? Thåström om jag hade varit konsertmänniska.

Yvonne arbetar som montör på fabriken

Yvonne arbetar som montör på fabriken

Jag började på Nokalux November 2010 och jobbade tidigare på Elektromekan.
Jag börjar dagen med att plocka material för att sedan montera olika armaturer,
det är ett omväxlande arbete och jag trivs jättebra på Nokalux.

Yvonne är även hon engagerad i verkstadsklubbens styrelse.

Lennie är Nokalux (Hustomte)

Lennie är Nokalux (Hustomte)

Lenni började på Nokalux 2011 och arbetade tidigare på Elektromekan.

Jag sköter inleveranserna av gods samt ansvarar för internleveranser samt frakter
från lokala leverantörer. Det bästa med att arbeta på Nokalux är att jag får ha många
bollar i luften samtidigt och arbeta med många olika saker

Lennie är även engagerad i verkstadsklubbens styrelse.

Ewa arbetar som montör på fabriken

Ewa arbetar som montör på fabriken

Ewa började arbeta här år 2011.
Att arbeta som montör i fabriken på Nokalux är ett flexibelt arbete.
Trivs jättebra med arbetskamraterna och vi har ett bra samarbete, kan alltid fråga de
andra när jag vill lära mig något. Eftersom jag kommer från Polen
och vill lära mig mer svenska så gör jag det också samtidigt.
Det är bra att det inte är så mycket fysiskt tungt arbete.

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn