Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

Möt våra medarbetare

Fredrik Essing - Lageransvarig på packavdelningen, Nokalux

Fredrik Essing - Lageransvarig på packavdelningen, Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Fredrik Essing jobbar som Lageransvarig på packavdelningen hos Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Det börjar med fakturering på morgonen. Vi går igenom dagen för att se vad som ska packas och levereras. Det ska även bokas transport hos DHL och Schenker. Vi använder alltid Schenker inom Sverige men vid utlandstransport så är det DHL.

Anställningsår? November 2010.

Hur hamnade du på Nokalux? Var utan jobb och min bror jobbar på Nokalux så han rekommenderade mig och på den vägen är det.

Var bor Fredrik? Töcksfors så nära och bra till jobbet.

Har du alltid bott i Töcksfors? Nej, jag flyttade hit -06 från Koppom. 1978 flyttade jag från Nynäshamn och min Stockholms dialekt hänger delvis kvar.

Fotboll eller hockey? Hockey är nummer ett och givetvis Djurgården. När det gäller fotboll så är det även där Djurgården och är medlem i Djurgården.

Svensk favoritstad? Stockholm och är där en vecka per år hos moster som bor på Östermalm. Gillar att vara mitt inne i smeten i Stockholm som omväxling.

Vad gör du på din fritid? Promenerar och fiskar.

Fiskar alla i Töcksfors? Många gör det för här är väldigt fina fiskevatten. Bra att vi pratade om det för måste komma ihåg att köpa fiskekort.

Är du motorintresserad som alla andra i Töcksfors? Nej, inte det minsta. Jag har tummen mitt i handen när det gäller motorer. Gruvar mig bara jag ska byta däck.

Gammal hobby? Spelade innebandy i Koppom i många år och då var lilla Koppom uppe i division 3.

Öl eller vin? Mousserat vin (farligt gott) men det funkar även med vitt eller rött.

Önskeresa? Hawaii men kommer nog aldrig dit. Det är dyrt men ännu värre att jag är flygrädd.

Favorit författare? Tom Clancy som dessvärre gick bort -13 och sedan dess har jag faktiskt inte läst någon bok.

Vad har du på nattduksbordet? Laptop och mobiltelefon.

Har du något mer att tillägga? Ser fram emot semestern och önskar ännu mer order under hösten så när ni kunder läser detta är det dags att handla Nokalux produkter :-)

Tack Fredrik för intervjun.
Camilla Alexandersson KAM & Export, Nokalux

Camilla Alexandersson KAM & Export, Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Camilla Alexandersson KAM och Export, Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Mitt arbete är väldigt varierande vilket är positivt. Kan befinna mig i Stockholm eller Oslo likväl som jag kan sitta på kontoret i Göteborg.

Jag jobbar med implementering av nya produkter hos grossisterna, kampanjer, avtal, priser och en hel del annat. Har den senaste tiden även bearbetat den Norska marknaden där vi önskar att vara mer aktiva då vi har vår produktion ca 2 kilometer från Norska gränsen.

Anställningsår? Började i årsskiftet 09/10 men anställningsår är 2010.

Vad gör du på din fritid? Min fritid ägnar jag åt vänner, träning och sedan förra året spelar jag så mycket golf jag orkar.

Vad har du för handicap i golf? Det är högt…hmmm ok 29 hcp. Tog grönt kort 2001 men pga. andra intressen kom jag aldrig i gång utan starta på nytt förra året.

Har du någon gammal hobby? Det har jag definitivt. Mina vänner kallar mig all-in Camilla då jag har en förmåga att gå hundra procent in för den hobby som kommer i min väg. Det har varit hästar, bilkörning och löpning men aldrig schack :-)

Var bor Camilla? Bor i Änggården i Göteborg. Trivs fantastiskt bra då jag är granne med skogen och stan i en perfekt kombination.

Har du alltid bott i Göteborg? Nej, född i Åsa och har bott i Kungsbacka, Onsala och 9,5 år i Oslo men nu känner jag att det är Göteborg som är hemma.

Favoritresemål? Måste säga att jag älskar Sverige och framför allt västkusten. Född och uppväxt med närhet till havet och kan inte föreställa mig hur det är att vara utan det.

Önskeresa? Bora bora har alltid varit etta på listan. Har aldrig varit på Island och även det är ett land jag absolut vill besöka och bada i källor och rida Islandshäst (på rätt plats). Det knäppa är dock att varje gång jag tänker boka Island så lockar solen mer. Meteroa är även det en önskan och dit åker jag i september.

Favorit bok? Läser mycket om personlig utveckling och psykologi. Just nu ”Vart är du på väg och vill du dit?” som är skriven av Christer Olsson.

Tack Camilla för intervjun.

Johanna Blomqvist Projektör Nokalux

Johanna Blomqvist Projektör Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Johanna Blomqvist, Projektör på Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Fixar kaffe, annars blir det ingen ordning på dagen. Kollar mejl-skörden, går gemensamt igenom och fördelar projekten med de andra projektörerna. Sen börjar man projja fram till lunch och efter lunch projjar man vidare. Det blir ofta inofficiella möten och diskussioner kring hur vi på bästa sätt ska lösa de ställda kraven i de olika projekten.

Vad är din största utmaning på Nokalux?
Jag jobbade tidigare på en större koncern. Det har varit en utmaning att ställa om tankemönstret från ett större företag till ett mindre företag där det är enklare beslutvägar och går snabbare att förändra. Kanske inte en utmaning utan snarare en omställning.

Vad gör du på din fritid?
Löpning, min kollega Mia Tjäder och jag sprang Midnattsloppet förra året (jag var snabbast). Har även börjat dansa Salsa, en relativt ny hobby, är inne på min andra termin. Keramik är även det en ny hobby. Jag ville helt enkelt lära mig att dreja, det var kvar på min lista över ogjorda saker så det var bara att starta.

Har du någon gammal hobby?
Det är typiskt mig att prova allt möjligt. Jag har varit scout, ridit, simmat, spelat valthorn och piano, sjungit i kör, testat yoga och tecknat kroki.

Var bor Johanna?
I Malmö, så jag måste vara den sydligaste medarbetaren och med tanke på salsan även den smidigaste och glöm inte snabbaste. Camilla som intervjuar utmanar Johanna på Midnattsloppet i år :-)

Är du född skåning?
Nä, ja ä ifrå Schlätta…eller Tidaholm kanske man ska säga.

Favoritresemål?
Bästkusten närmare bestämt Sotenäs kanalen.

Önskeresa?
Tjeckien, Skottland och Frankrike. Frågar du om en vecka så kan det ha ändrats.

Favorit tv-program?
Skam och Lerins lärlingar.

Öl eller vin?
Öl, IPA är gott men beror på situation och sällskap.

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux?
Jag trivs på Nokalux. Vi har en familjär stämning, har väldigt kul och skrattar ofta på Skånekontoret.

Tack Johanna för intervjun.

Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Möt en av våra medarbetare - Lena Sehlman Ekonomichef Nokalux

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Börjar kl.7:00 och sammanfattar gårdagens fakturering. Det är det som är den enda fasta arbetsuppgiften på dagen då övriga varierar.

Det är ett väldigt varierande arbete och jobbar främst med redovisning, bokslut, löner och ansvarar för att all bokföring, skatter osv är korrekt. Budgetarbete och personalfrågor ingår också. Sammanställa, rapportera och analysera tar också en stor del av tiden. Ibland när jag går hem funderar jag på vad jag egentligen gjort då det sällan blir enligt den planen man hade på morgonen.

Anställningsår? 1994
Då blir det guldklocka i år? Man får ett superpresentkort har vi kommit fram till inom bolaget, råkar ha insikt i den biten.

Vad är din största utmaning på Nokalux?
Det har hänt väldigt mycket. När jag startade var vi 7 anställda och vi omsatte 17 mkr första året nu omsätter vi det varje månad. Det var kämpigt de åren vi växte som mest och vi har arbetat mycket med att få upp lönsamheten de senaste åren. Det har varit en stor utmaning att vända röda siffror till svarta men nu har vi varit på rätt sida ganska många år.

Vad gör du på din fritid?
Har en hund av rasen Cockerspaniel en liten flicka. Tränar mycket och gillar frilufslivet som utgör en stor del av min fritid. Vi har alltid varit intresserad av frilufslivet hela familjen. Jag tillhör den lilla delen av kvinnor som har jaktlicens. Det var dock ett större intresse innan barnen kom då synen förändras en del. Jag uppskattar mest fågeljakt i dag och det med älg har passerat. Har nog blivit lite för harig för att skjuta stora djur. Det som ger mig mest inom jakten är kamratskapen vi är ett jaktlag med personer från olika delar i Sverige och har även med några från Norge.

Tränar helst?
Styrketräning och det vill jag utöva i grupp helst gå på olika pass. Gillar även löpträning. Har en egen liten Cross-fit anläggning hemma där även ett par väninnor kommer för att träna. Välkomnar även nya träningskamrater :-)

Favoritresemål?
Skulle vilja åka till Afrika igen. Har varit där men skulle vilja återvända och då till Tanzania för att se stora djur. Det blir antingen sol eller skidresor när vi har rest med familjen. Gillar äventyr.

Favoritstad i Sverige?
Göteborg men gillar även Stockholm.

Skog eller hav?
Det är hemskt att säga då jag bor i skogen men jag älskar havet. Det är nog det att jag har så nära tillgång till skogen men känner att något saknas då jag längtar till havet.

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux, kanske dum fråga med tanke på antal år på bolaget?
Jag trivs bra och det är trevliga arbetskollegor. Det är en fördel då man tillbringar mycket tid på jobbet.

Tack till Lena för intervjun
Ragnar jobbar med föreskrivande led

Ragnar jobbar med föreskrivande led

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Går ut med hunden 5:45 och går 40-45 minuter varje morgon. Det är min katalysator och ett bra sätt att rensa huvudet för att komma i gång med arbetsdagen.

Förutom kundbesök som är det roligaste med jobbet, består dagen av planering av kommande besök samt skapa en bild över hur konsultmarknaden fungerar inom belysning. Det blir många samtal till kunder med frågor kring deras behov.

Anställningsår?
2018 så är ny på Nokalux och kom senast från ABB och arbetade även där på föreskrivande led.

Vad har varit den största utmaningen på Nokalux?
Det måste vara Göteborgarna :-) Precis det jag är anställd för, att jobba mot föreskrivande led där Nokalux är en relativt okänd aktör. En utmaning är att skapa relationer med konsulterna då dessa ofta har väldigt begränsat med tid för oss leverantörer. Föreskrivande ledet är väldigt viktigt att bearbeta och Nokalux har väldigt mycket att bidra med där. Framförallt med den flexibilitet som finns i vår organisation.

Vad gör du på din fritid?
Om jag får, så fiskar jag och det beror inte på tillstånd från frun utan för hon blir besviken om hon inte får följa med. Om vi inte fiskar så reser vi en del och det blir lättare nu när barnen är utflugna. Träning är viktigt så det blir några pass i veckan på gymmet om man inte tar hunden på långpromenad.

Öl eller vin?
Svårt! Det är ju lika gott fast vid olika tillfällen.

Fisk eller kött?
Kött…hmmm

Sommar eller vinter?
Sommar alla dar i veckan!

Skog eller hav?
Båda har verkligen sin tjusning!

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux?
Trivs väldigt bra, för mig är det nytt att jobba i en mindre koncern, vilket är väldigt spännande. Det är roligt att sitta närmare de strategiska besluten, och med den organisationen vi har så går allt så mycket fortare. Det blir personligare på något sätt.

Peter arbetar som produktionschef

Peter arbetar som produktionschef


Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Börjar strax innan kl. 06:00 och ser vad det är för order som inkommit och bekräftar leveransdatum. Möte kl. 08:50 med förstemännen för att se över kapacitetsbehoven.

Önskan om snabba leveranstider, ofta omgående leverans från våra säljare och kunder, ställer höga krav på produktionen. Vi försöker tillgodose önskemålen så gott det går men det krävs att det finns materiell och ledig tid i produktionen, finns inte det får vi försöka pressa våra leverantörer och/ eller skapa kapacitet.

Jag ser över våra lagerförda produkter 2 ggr varje vecka, uppdaterar produktionsdata och balanserar kapaciteten med färdiglagernivån samt en hel del annat.

Vad har varit den största utmaningen på Nokalux?

Att vara en del i att skapa ett vinstdrivande företag vilket vi inte var 2010 när jag började på Nokalux. Vi hade för stort lager som även innehöll fel material, en omorganisation där några mycket duktiga medarbetare började jobba som förstemän med ett större ansvar har nog varit den viktigaste på den resan, ett byte av ERP system har också varit väldigt viktigt. Nokalux i Töcksfors har gjort en rejäl resa när det gäller struktur, ordning o reda, produktivitet osv. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, där vi har valt Lean som arbetssätt.

Vad gör du på din fritid?

Just nu promenerar jag med min hund i skogen. Ceasar som han heter är en Cocker spaniel. Förutom det så står jakt, fiske och friluftsliv högt på listan.

Vilken är favoritfisken att dra upp?

Hälleflundra. Varför? Den kan väga upp till 250 kg. Fick en i våras som vägde 70 kilo vilket är mitt personliga rekord. Det var på en fiskeresa i Lofoten som för övrigt är en fantastisk plats även för någon som inte gillar fiske. Kanske också ska få med mina 4 barnbarn som upptar en stor del av min fritid. Uppskattar verkligen skog och natur. Förra helgen gjorde jag egen löjrom från siklöja rökte sik, abborre och provade även att röka mört, inget fel på smaken men ohanterligt mycket ben, plockar gärna svamp på hösten.

Vad ska du bli när du blir stor?

Har inga ambitioner att bli ”större” trivs väldigt bra på Nokalux, ett mycket fint bolag med många trevliga och kompetenta medarbetare, blir nog kvar till pensionen om allt fungerar som tänkt.

Vad är största utmaningen i framtiden på Nokalux?

Vi måste lyckas i våra automatiseringsprojekt. Vi får en ny robotcell mellan jul och nyår som installeras i början av januari för att öka flexibiliteten och framtida kapacitet på plåtsidan. För att stärka upp monteringen när det gäller fåstyckstillverkning kommer vi att köpa in en lagerautomat, och för våra volymprodukter är en robotmonteringscell planerad ca nästa semester.

Fritt val av konsert? Thåström om jag hade varit konsertmänniska.

Yvonne arbetar som montör på fabriken

Yvonne arbetar som montör på fabriken

Jag började på Nokalux November 2010 och jobbade tidigare på Elektromekan.
Jag börjar dagen med att plocka material för att sedan montera olika armaturer,
det är ett omväxlande arbete och jag trivs jättebra på Nokalux.

Yvonne är även hon engagerad i verkstadsklubbens styrelse.

Lennie är Nokalux (Hustomte)

Lennie är Nokalux (Hustomte)

Lenni började på Nokalux 2011 och arbetade tidigare på Elektromekan.

Jag sköter inleveranserna av gods samt ansvarar för internleveranser samt frakter
från lokala leverantörer. Det bästa med att arbeta på Nokalux är att jag får ha många
bollar i luften samtidigt och arbeta med många olika saker

Lennie är även engagerad i verkstadsklubbens styrelse.

Ewa arbetar som montör på fabriken

Ewa arbetar som montör på fabriken

Ewa började arbeta här år 2011.
Att arbeta som montör i fabriken på Nokalux är ett flexibelt arbete.
Trivs jättebra med arbetskamraterna och vi har ett bra samarbete, kan alltid fråga de
andra när jag vill lära mig något. Eftersom jag kommer från Polen
och vill lära mig mer svenska så gör jag det också samtidigt.
Det är bra att det inte är så mycket fysiskt tungt arbete.

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

 

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn