Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

IKEA Hotell i Älmhult

IKEA Hotell i Älmhult

IKEA Hotell i Älmhult är det enda IKEA hotellet i världen. Nu utrustat med energibesparande belysning från Nokalux i samtliga hotellkorridorer.

- I samråd med kunden valde vi en helt unik lösning där vi anpassade storleken på armaturerna utifrån lokalernas förutsättningar. Vi utvecklade armaturens montagedel ihop med Eltjänst för att kunna montera dem på ett smidigt sätt i befintligt tak, förklarar Adam Hagström, ansvarig för projektet hos Nokalux.

Läs mer om projektet

WORLD OF PADEL

WORLD OF PADEL

Projektet ihop med World of Padel

World of Padel siktar på att bli en av landets största kedjor av premium-anläggningar. – Vårt varumärke ska laddas och förknippas med kvalitet i alla delar. Våra gäster ska känna att padel är en upplevelse, säger Patrik Rittfeldt, som är en av ägarna till World of Padel. World of Padel har i stort sett tittat på alla alternativ av ljus som finns på marknaden. Efter olika tester föll valet på Nokalux, med en svensktillverkad armatur. Nokalux är sedan många år leverantör av belysning till idrottsanläggningar.

– Vi har stor erfarenhet av ljussättning i allt ifrån industri och kontor till offentliga lokaler och sportarenor. När det gäller sport har vi dessutom gedigen erfarenhet från racketsporter vilket vi har stor nytta av nu när vi jobbar med padelarenor, säger Camilla Alexandersson, KAM på Nokalux.

Läs mer om projektet

Projektet på Herrhagskyrkan i Karlstad

Projektet på Herrhagskyrkan i Karlstad

Karlstads kommun köpte Herrhagskyrkan i Karlstad.

När Karlstads kommun köpte Herrhagskyrkan i Karlstad förändrades kraven på lokalerna. En stor utmaning i ombyggnationen var den gamla kyrksalen som skulle förvandlas till en scensal samt gymnastiksal, som har helt andra behov av belysning.

Läs mer om projektet

Projektet på Oltorp Gård

Projektet på Oltorp Gård

Oltorp Gård ligger utanför Limmared i Västra Götaland. Man har under vintern/våren 2020-21 uppfört två nya kostall för ungdjur.

ELATEK som är helhetsleverantör inom bl.a. el-installation har projekterat och installerat hela anläggningen.

MOEL är leverantör av elmaterial till projektet och valet av armaturer föll på Nokalux.

Marcus Rydäng som är ansvarig på plats hos Elatek berättar att installationen av belysning gått snabbt och smidigt. Armaturen Atom levereras med monterad gummikabel och behöver aldrig öppnas upp för installation.

Läs mer om projektet

Armaturer till Sthlm New

Armaturer till Sthlm New

Vid Hammarby Sjöstad, Stockholm, håller man på att bygga kontorsbyggnader i vad som benämns som Sthlm New. Hit har Nokalux levererat anpassade armaturer, med målet att passa ihop med kylbafflarna för allmänljuset i kontorsytorna, liksom belysning för garage.

– Vi tog fram två modeller av armaturer efter kundens behov, en som är 2395 mm lång och en som är 1795 mm, båda typerna med snabbkontakter för att underlätta vid installationen. Idag har vi levererat 1250 stycken av den längre armaturen samt 235 stycken av den kortare varianten, berättar säljare Leif Nordqvist. Både beställaren Skanska och deras elkonsult var också delaktiga i framtagandet av armaturen.

Läs mer om projektet

Södersjukhusets nya huvudtrappa

Södersjukhusets nya huvudtrappa

Södersjukhuset, SÖS, på Södermalm i Stockholm byggs ut med bland annat ny akutmottagning, operationssalar och nya vårdplatser som beräknas stå färdiga under 2019. Nokalux levererade specialanpassad armatur för huvudtrapphuset.

Sös genomgår en omfattande tillbyggnad där tre nya byggnader uppförs och de befintliga lokalerna moderniseras. Uppdraget för Nokalux kom från Ohmegi, som är helhetsinstallatör av elinstallationerna.

Läs mer om projektet

Ljus till Entré i Stockholm

Ljus till Entré i Stockholm

BYGGNADEN HAR EN stor glasentré där det har varit bekymmer med stark värme under sommarhalvåret. Genom att byta den äldre belysningen av metallhalogen och lysrör till led-­armaturer bidrog man till en sänkning av temperaturen och fick samtidigt en lägre energiförbrukning.

– Den nya LED-armaturen skulle passa in i de mått och upphöjningar där lysrörsarmaturerna tidigare suttit. Samtidigt skulle vi ha downlights som skulle anpassas till befintliga hål.

Läs mer om projektet

AirC - till Åkrahällskolan i Nybro

AirC - till Åkrahällskolan i Nybro

När Nybro kommun skulle byta belysning i korridorer och elevtorg på Åkrahällskolan stod man inför en utmaning, det fanns ingen standard-armatur som passade i det befintliga undertaket. Taket består av pendlade smala plåtar och lämnar endast en tunn öppning att montera armaturer i. Takets konstruktion gjorde det dessutom svårt att dra nya kablage för närvarostyrning.

Fredde Karlsson på Elajo kontaktade Bengt-Erik, Storel i Växjö för att ta fram en armatur som passade. Nokalux som är vana att ta fram kundanpassade lösningar blev inkopplade, och tog fram en armatur med specialmått och en infästning som passade i taket. Armaturen InLED har ett opalt bländskydd med hög effektivitet, bra avbländning och en bred ljusbild.

Läs mer om projektet

Fritsla skola

Fritsla skola

Intelligenta sensorer löste skolans problem

Gamla lysrörsarmaturer samt tavelbelysning i sexton klassrum på Fritsla skola i Marks kommun skulle bytas under höstlovets fem arbetsdagar. Beställaren önskade närvaro- och dagljussensorer, halvautomatik och dimring mm – men ville samtidigt inte dra om den gamla elinstallationen med vägguttag i taket. Nokalux hade lösningen med nya AirC.

FRITSLA SKOLA ÖNSKADE halvautomatik, d.v.s. att det krävs aktiv tändning med tryck på en knapp, men automatisk släckning om klassrummet är tomt. Detta för att belysningen inte ska tändas om en person bara kommer in en kort stund för att hämta något kvarglömt eller liknande. Man ville ha möjlighet att ljusreglera med dimrar, dagljussensorer och en del andra funktioner.

Läs mer om projektet

Domstolsverket Jönköping

Domstolsverket Jönköping

Belysningslösning i stora öppna och flexibla ytor

Nokalux har tidigare levererat armaturer till Domstolsverkets lokaler i Jönköping via Sandstedt El. När de befintliga lokalerna skulle renoveras fick Nokalux frågan om att leverera även till detta projekt. Man ville ha en flexibel lösning som uppfyllde deras kravspecifikation, där man bland annat använde olika ljusfärg för att på så sätt markera arbets- och pausytor. Domstolsverket jobbar mycket med videokonferenser mellan sina enheter. Det är då viktigt att belysningen inte stör kameror eller annan teknisk utrustning.

Läs mer om projektet

Belysningslösning för lammproduktion i Borlänge

Belysningslösning för lammproduktion i Borlänge

KRAV-Certifierad Lammproduktion Nyby Gård med nuvarande antal 450 tackor, inklusive lamm cirka 630 stycken.

Uppdraget ställde krav på belysning som är funktionell, energisnål med ny teknik och miljötänk, ett tankesätt som gick som en röd tråd genom hela satsningen på projektet. Här ville man ha både LED belysning och automatisk utfodring till sina djur.

Ingrid Larsson gjorde ljusberäkningar för fårstallet och Nokalux levererade 55 stycken armaturer av ID65 LED i början på Mars 2018. Magnus Hagberg är mycket nöjd med armaturerna "De var lätta att installera och med bra kopplingsplintar" Alla inblandade i projektet och slutkund är mycket nöjda med resultatet.

Läs mer om projektet

Nytt ljus till Synsam i Örnsköldsvik

Nytt ljus till Synsam i Örnsköldsvik

Idag består Synsam av drygt 195 butiker i Sverige och 500 i Norden. De äldsta butikerna har över hundra års erfarenhet och kunskap i ryggen.

Projektledare Pär Sjölund på TF Service i Örnsköldsvik kontaktade Mikael Flemin på Nokalux som tog fram belysningsförslag för projektet, Pär och Mikael har haft ett långt och bra samarbete genom åren. Mikael var också den som projekterade butiken första gången men nu ville kund byta ut lysrören mot LED och ett av kraven var mer ljus än tidigare.

Läs mer om projektet

ELEIKO HALMSTAD I NYTT LJUS

ELEIKO HALMSTAD I NYTT LJUS

Starka belysningslösningar
Nokalux, Moel och LM:S elektriska i samarbete

Nokalux armaturer tillverkas i egen fabrik i sverige vilket är en stor styrka i denna typ av projekt. Alla armaturer är i LED utförande med kvalitetsdioder från Philips. Hela anläggningen styrs av ett KNX-system med dimbara DALI-armaturer. Närvarostyrning och ljusreglering som sparar energi och ger rätt mängd ljus.

Moel har med sitt distributionsnät varit en viktig faktor för att lyckas med leveranser av el-material till projektet.

LM:s Elektriska Mats Juhlin har ansvarat för samtliga elarbeten.

Läs mer om projektet

Scotts produkter i nytt ljus

Scotts produkter i nytt ljus

Nokalux levererade belysningslösningar till Scotts
Schweiziska Scott är en ledande tillverkare av utrustning för cykel- och vintersport. När man planerade för att flytta det svenska huvudkontoret till nybyggda lokaler i Librobäck i Uppsala ville man inte kompromissa om något. I synnerhet inte om belysningen.

När fastighetsägaren Saldeen Real Estate kontaktade Thomas Hägglund så var det belysningslösningar till Scotts showroom, konceptbutik och kontor man ville prata om, i tätt samarbete med Scotts personal.

Läs mer om projektet

ICA-butiken i Gislaved

ICA-butiken i Gislaved

ICA-butik fick mer ljus och halverad energiförbrukning
När ICA-butiken i Gislaved behövde bättre belysning var faktiskt goda råd inte speciellt dyra. Moderna armaturer från Nokalux gav de möjligheter som behövdes.

Markus Elmtoft är butikschef på ICA Kvantum, och när butiken skulle renoveras ville han byta ut den gamla belysningen av traditionell lysrörstyp. Den förbrukade mycket energi och levde inte upp till dagens krav på belysningsstyrka.

Läs mer om projektet

JYSK I GISLAVED

JYSK I GISLAVED

Jysk är en internationell detaljhandelskedja som bland annat säljer madrasser, täcken, kuddar, möbler och inredning. Företaget som startade sin verksamhet i Danmark finns nu etablerat i 48 länder världen över, med ca 2400 butiker.

Jonas Bergström, platsansvarig på Itsel i Smålandsstenar fick i uppdrag att ta fram en totallösning för elinstallationerna som uppfyllde kundens krav.

Jysk ville ha energieffektiv LED-belysning och en belysningsstyrka på minst 1000Lux i butiksytan. Adam Hagström på Nokalux blev kontaktad i ett tidigt skede och tog fram ett belysningsförslag för hela anläggningen inkl. lager, butik, personalutrymmen och ytterbelysning.

Läs mer om projektet

Lager - Rexel Sverige AB

Lager - Rexel Sverige AB

Rexel Sverige AB ville montera belysning i sitt nya centrallager. Kravet från Rexel var att det skulle vara energieffektiva armaturer av ett känt fabrikat samt att de ville använda sig av LED.

Här valde man sedan den armatur och samarbetspartnern man kände sig bekväm med, vilket blev armaturen ID 40 LED och Nokalux.

Läs mer om projektet

Lugnetgymnasiet

Lugnetgymnasiet

Lugnetgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Falun. Skolan invigdes 1983 och ligger i nära anslutning till Lugnets skid- och sportanläggning.

Nokalux levererar ClassLED och ClassLED tavelbelysning till lugnetgymnasiet i Falun.

Skolan önskade pendlade armaturer i klassrummen och tavelbelysning för väggmontage.

Läs mer om projektet

Hallbo - bostadsföretag

Hallbo - bostadsföretag

Hallbo är det kommunala bostadsbolaget i Hallsberg, bildat 1947. Man tillhandahåller bostäder och kommersiella lokaler i samtliga kommunens tätorter.

Nu har Hallbo byggt om sitt huvudkontor placerat efter Storgatan i Hallsbergs centrum. Ett förslag presenterades av Bravida i Hallsberg framtaget tillsammans med Nokalux. Förslaget föll i god jord och efter intensiva veckor av ombyggnad står nu lokalen färdig.

Läs mer om projektet

ALFAPAC LAGER

ALFAPAC LAGER

Alfapac har funnits i Åsbro sedan starten 1969. Genom åren har de vuxit till en av de större producenterna av plastemballage i Sverige.

Armaturer som levererades till Alfapac var 75 stycken ID 40 LED-TDC 9000lm med ljusfärg 830 Medelstrålande och 52 stycken ID 40 LED-TDC 9000lm med ljusfärg 830 Bredstrålande.

Installatör: CBF Elektriska i Åsbro, Gustav Jansson.

Läs mer om projektet

Byggmax kall lager

Byggmax kall lager

Storel samt installatör Hallabro EL Växjö, Joakim Nilsson tog kontakt med Nokalux säljare Thomas Fagerlund. Därefter presenterades ett förslag på lösning för byggmax.

Byggmax i Växjö hade ett behov av utökning av butiksyta och valde där ID40 LED 9000lm. Samtidigt ville man öka belysningsstyrkan på kallagret där biltrafik förekommer. Lagergångarna har en bredd på 8m och det är 7m högt i tak.

Läs mer om projektet

PILKINGTON LAGER

PILKINGTON LAGER

Nokalux har levererat en totallösning till Pilkington i Mölnlycke. Lager 6500 kvadratmeter med ID40 2x80W med enstosnabbkopplingar i lagergångar, innebär att armaturen redan är ihopkopplad i förutbestämda längder.

Det gör att monteringstiden blir halverad och skonsammare för installatören.

Läs mer om projektet

DAGAB LAGER

DAGAB LAGER

Dagabs stora lager i Göteborg har fått nytt skimmer över sig. Hela lagret utrustats med ny belysning.
Inne på Dagabs lager i Göteborg snurrar ett hundratal truckar. Tempot är högt och precisionen stor. På ena sidan byggnaden ankommer lastbilar med matvaror som ska in i lagret. På andra sidan väntar lastbilar som ska vidare ut till butikerna. Totalt fraktas 6 000 pallar in och ut från lagret varje dag.

Resultatet: bättre arbetsmiljö och lägre energiförbrukning

Läs mer om projektet

LICHRON TEKNIKGYMNASIUM

LICHRON TEKNIKGYMNASIUM

Maximal energieffektivitet på Lichrons teknikgymnasium

På Lichron teknikgymnasium i Värnamo har Nokalux, i samarbete med elkonsulten Leif Halldeberg och Bravida Telemontage i Värnamo, installerat en ny komplett belysningslösning som uteslutande baseras på lysdioder.

På Lichron teknikgymnasium monterades närvarostyrda armaturer på toaletter och i förråd medan klassrummen och allmänna ytor fick en dimmerlösning som bidrar till maximal energieffektivitet och komfort.

Läs mer om projektet

JONSTORPS ISHALL

JONSTORPS ISHALL

Jonstorps Ishall ligger mellan Helsingborg och Ängelholm byggdes 1976 och hade förmodligen den ursprungliga belysningen kvar. Man hade 55 st ”lådor” på 400W metallhalogen på 5 linor med 11 armaturer på varje lina. Elförbrukningen låg på 23.5 kW och en belysningsstyrka på 500 lux i medel. På mittpunkten uppmätte vi 680 lux.

Nokalux fick en förfrågan om att lämna ett förslag på ny rinkbelysning i hallen. Vår ID 40 LED visade sig att passa alldeles utmärkt i detta projektet när vi började projektera.

Läs mer om projektet

YSTADS SIMHALL

YSTADS SIMHALL

Konstnärliga LED armaturer i Ystads nybyggda Badhus

I september 2014 invigdes Ystads Badhus, som är en del av kommunens storsatsning Ystad Arena. Det nya badhuset inrymmer bland annat familjebad, tävlingsbassäng och multibassäng. För Nokalux, som levererat en innovativ LED-belysningslösning till badhuset, var det här ett projekt som stack ut från mängden..

– Projektet inleddes efter att jag träffat Lisa Olsson, ljusdesigner på Lindsten El på ett seminarium våren 2013. Lisa hade skissat på en effektfull belysningslösning och sökte en armatur som skulle monteras i undertaket på sju meters höjd. Belysningen skulle bilda ett molekylmönster runt badhusets tävlingsbassäng, säger Bo Winter, säljare på Nokalux.

Läs mer om projektet

BERGRUMSGARAGE I STOCKHOLM

BERGRUMSGARAGE I STOCKHOLM

Nokalux levererar ID 65 LED till bergrumsgarage i Stockholm Nokalux fick förfrågan på armaturbyte i ett bergrumsgarage. Garaget ligger inne i Vanadisberget som ligger i Vasastan Stockholm. Hyresgäster är Liselott Lööv AB som sköter renhållningen i Stockholm stad samt Nefabs liftuthyrning. Garaget rymmer uppställningsplatser för renhållningsfordon, mobilliftar samt serviceytor.

Utmaningen var att utbytet skulle göras under full drift, vilket ställer krav på ett snabbt montage. Lösningen från Nokalux blev armaturen ID 65 LED med en snabbkopplingslösning som håller kapslingsklass IP65.

Läs mer om projektet

Projektet på Friends Arena

Projektet på Friends Arena

Med en kapacitet på 50000 åskådare vid sportevenemang och hela 65000 vid konserter har Sverige nu en arena för framtiden. Allt som har med Friends Arena att göra är stort, från takhöjd, till omkrets och inte minst i antalet armaturer. Men så blir det förstås om man ska bygga den största arenan i svensk historia.

Foto: Luc Pages Ljusdesign fasad: Helena Andersson Åkerberg

Läs mer om projektet

Ljus på Ästad vingård - Estetiskt tilltalande

Ljus på Ästad vingård - Estetiskt tilltalande

Familjeföretaget Ästad vingård i byn Ästad utanför Varberg är något så sällsynt som en svensk vingård med konferensverksamhet, restaurang och spa.

Under 2014 byggdes nya lokaler för vintillverkningen med tillhörande vinbutik och vinkällare. Samtidigt byggdes en ny konferensavdelning och nya omklädningsrum till spaavdelningen. Hit levererade Nokalux LED-armaturer som bidrar med både funktionellt och stämningsskapande ljus.

Läs mer om projektet

BILTEMAS HUVUDKONTOR I HELSINGBORG

BILTEMAS HUVUDKONTOR I HELSINGBORG

Fyra våningsplan med olika ljussättning och ljusförhållanden, höga krav på såväl energieffektivitet som luxvärden för bästa resultat.

Både Solar och Nokalux ställdes inför utmaningar när de på uppdrag av Bravida skulle ljussätta Biltemas huvudkontor Helsingborg.

Läs mer om projektet

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn