Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

Biltema

Biltemas huvudkontor i Helsingborg

Fyra våningsplan med olika ljussättning och ljusförhållanden, höga krav på såväl energieffektivitet som luxvärden för bästa resultat. Både Solar och Nokalux ställdes inför utmaningar när de på uppdrag av Bravida skulle ljussätta Biltemas huvudkontor Helsingborg.

Nemo 7 LED – nyhet i rätt tid.
Biltema ville ha LED-lösningar så långt det gick och hade krav på energieffektivitet. Solar Light och Nokalux hittade en bra mix av produkter. Man valde LED i de miljöer där det lämpade sig bäst och därutöver de effektiva lysrören T5, bland annat i butiken på bottenplan.

– I butikslokalen vill man ha ett jämnt ljusflöde över en stor yta och Biltema har höga krav på mellan 700-900 lux. Här valde vi ID 40 med T5 lysrör, säger Ola. Bland annat för att man kan styra ljusnivån steglöst, men också för att de har en ljusfördelning som ger flexibilitet att kunna möblera om i butiken. På kontorsplanen valde man en kombination av T5 lysrör och Nemo LED som Nokalux just hade lanserat med LED-modul från Philips.

Det var en nyhet som passade perfekt för just det här projektet. Den nya ljuskällan hade lägre effekt med bibehållen ljusmängd samt en överlägsen livslängd på ungefär fem gånger den vanliga Nemo.

– För kontorslandskapen med sina öppna ytor och många anställda krävs ett bra allmänljus, där valde vi Nemo LED, säger Adam. Varje kontorsplats har sedan en egen ljuskälla i form av T5 lysrör med separata tändningar. Det ger varje anställd möjlighet att själv välja hur stark belysning man vill ha.

Styrning sparar energi. Ljusreglering blev en viktig energibesparande åtgärd. Större utrymmen, korridorer, paus- och lunchrum styrs centralt och alla armaturer lyser med endast 10% kapacitet.

Så snart en dörr öppnas eller någon kommer blir det däremot full belysning. Samma styrning finns i trapphusen. Armaturerna lyser alltid med 10% för att utrymmena ska kännas trygga att gå ut i och när en dörr öppnas tänds det för fullt. Småutrymmen som till exempel toaletter har istället en inbyggd rörelsevakt i armaturen och tänds automatiskt när någon stiger in.

Även utomhus och på parkeringen har Biltema valt LED-ljus med sensorstyrning. De kostar mer i inköp men Biltema kan räkna med att den investeringen lönar sig, menar Adam. - Lysdioder fungerar generellt sett mycket bra utomhus eftersom de inte reagerar på kyla som många andra ljuskällor gör. De är tåliga och brinner länge, så det är helt klart ett mycket bra alternativ.

Säljare i projektet

Kontaktinformation
Ola Malmström
Tel. 0708-96 56 96
E-post. ola.malmstrom@nokalux.se

Picture 014
Picture 019
Picture 099
Picture 116


Produkter som användes i projektet

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn