Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

Ystads Badhus

Konstnärliga LED armaturer i Ystads nybyggda badhus

I september 2014 invigdes Ystads Badhus, som är en del av kommunens storsatsning Ystad Arena. Det nya badhuset inrymmer bland annat familjebad, tävlingsbassäng och multibassäng. För Nokalux, som levererat en innovativ LED-belysningslösning till badhuset, var det här ett projekt som stack ut från mängden.

– Projektet inleddes efter att jag träffat Lisa Olsson, ljusdesigner på Lindsten El på ett seminarium våren 2013. Lisa hade skissat på en effektfull belysningslösning och sökte en armatur som skulle monteras i undertaket på sju meters höjd. Belysningen skulle bilda ett molekylmönster runt badhusets tävlingsbassäng, säger Bo Winter, säljare på Nokalux.

Bo tog hjälp av kollegan Erik Kihlgren. Tillsammans tog de fram schabloner i plåt till armaturen InLED 6.6 OP4. Fyra olika schablonertyper och sammanlagt 185 armaturer krävdes för att få ihop molekylmönstret runt tävlingsbassängen. Armaturerna är bestyckade med Dali don, som man programmerat för olika scenario. Projektet genomfördes i nära samverkan med Lindstens El i Tomelilla och Ystadsamt Storel i Kristianstad.

– Både vi och de övriga aktörerna som varit delaktiga i projektet är mycket nöjda med slutresultatet. Armaturerna kan samverka på olika sätt med hjälp av en anpassad belysningsstyrka, med målsättningen att åstadkomma en jämn belastning på respektive armatur. Ett viktigt krav från Ystads Badhus var förstås att armaturen skulle vara kompatibelt med badhusets övergripande styrsystem, vilket vi lyckades åstadkomma. En utmaning var att hitta en armatur som kan hantera värmen och den höga luftfuktigheten i badhuset. Det visade sig dock att InLED 6.6 OP4 svarade upp till kraven utan problem, säger Bo Winter.

Säljare i projektet

Kontaktinformation
Bo Winter
Tel. 0708-62 49 91
E-post. bo.winter@nokalux.se

IMG 2220
IMG 2226
IMG 2230
IMG 2231

Produkter som användes i projektet

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn