Vår strävan är att ge dig som kund bästa tänkbara service
beträffande belysningsteknisk rådgivning och projektering.

Våra projektörer är mycket kunniga och har mångårig erfarenhet av belysningsprojekteringar både inom- och utomhus samt hjälper gärna våra kunder med ljusberäkningar och visualiseringar.

En bild säger mer än 1000 ord

 

Hur gör man en belysningslösning levande och lätt att förstå? Ord och siffror är kanske inte bästa lösningen? Det tycker i alla händelser inte Mårten Wikstrand, som är projektör hos Nokalux. Han arbetar med DIALux, en mjukvara som gör ljusberäkningar och visualiseringar.
– Ett bra exempel är en visualisering som jag gjorde åt Nokalux säljare
Thomas Fagerlund när han arbetade med ett projekt för en bilfirma,
förklarar Mårten.Det gällde utomhusbelysningen runt anläggningen där parkeringsplatser, lastbryggor och gångvägar skulle belysas.
– Kunden känner oftast inte till speciellt mycket om ljussättning, och då är en bild bättre än tusen ord. Man får en konkret upplevelse av hur det kommer att se ut och man kan visa att ljuset blir jämnt och fint ut över hela anläggningen. För att det ska se ännu mer realistiskt ut kan man placera ut träd, bilar och annan rekvisita.
– Jag använde här även byggnadens fasad för armaturplacering, en lösning som gör att man kan reducera kostnaderna för stolpar och fundament. Totalt blev det 74 armaturer med olika effekter och flöden: Pixel LED sitter på fasad och på stolpar, Nemo 7 LED i skärmtaket vid entrén, och i skärmtaken för parkeringsplatserna använde jag ID65 LED.

– När det gäller utomhusbelysning är jämnheten oerhört viktig, påpekar Mårten, och den framgår mycket tydligt med denna teknik. Mårten är väl inarbetad på arbetssättet, och en visualisering på den här nivån ordnar han på ett par timmar.
– Det är inte så många som har den här ambitionsnivån, konstaterar Mårten. Ofta presenterar man bara beräkningarna, men kan man komplettera med en visuell bild så betyder det mycket för förståelsen.

Kundsupport & kontakt

För offert kontakta oss på e-post:
nokalux@nokalux.se

För order kontakta oss på e-post:
order@nokalux.se

Växel: 0573-296 50

Kundsupport: Taina Lindell 0573-29652
Kundsupport:
Anna Olofsson 0573-29658

Sociala medier

Här under hittar ni länkar till våra social medier:

facebook icon

linkedin icon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få senaste uppdateringarna från oss och håll er ajour med vår verksamhet!
Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret:

nyhetsbrev btn